onsdag 2. mars 2011

Grove pizzasnurrer

Ja, da var jeg begynnt på 4. dag med slanking.
Har gått ned 2,1 kg på 3 dager, så er ikke missfornøyd!
(jada, vet at det er mest vann, bla bla... )
Men det hjelper på motivasjonen:)
I går hadde ungene lysst på pizza, så da ble det grove
pizzasnurrer. Tok utgangspunkt i Grete Roede sin oppskrift, men måtte lage
en twist av Silje (tilpasset det vi hadde i hus)
Kjempegode var de, både ungene og mora ble mette.^

Grethe Roede's
Oppskrift Pizzasnurrer

3 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sammalt hvete, fin (jeg brukte 4dl)
5 dl hvetemel (jeg brukte 4 dl)

Fyll
200 g kokt skinke (jeg brukte kjøttdeig av svin)
1 paprika
2 vårløk
2 ss tomatpuré
2 ss ketchup
1 1/2 ss vann
1 ts oregano
2 dl revet lettere gulost

Slik gjør du:
Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Kjevle deigen til en avlang firkant, ca. 30 x 40 cm.

Bland sammen tomatpuré, ketchup og vann, og fordel blandingen utover.
Skjær skinke i strimler, vårløk i skiver og paprika i små biter. Fordel fyllet utover og strø over revet ost og oregano.
Rull sammen til en pølse, og skjær opp i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg skinkesnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir.
Etterhev snurrene i ca 20 minutter, og stek dem på 225 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl skinkesnurrene på rist.


Nå skal jeg snart driste meg til å se ut ruta om hvor mye og evt hva
som er blitt ødelagt av stormen i går...
Den tok skikkelig tak, og i stedet for å gå ut og rydde inn det som lå løst,
krøp jeg under pleddet og ba om ikke strømmen skulle gå.
Pyyyyse...

2 kommentarer:

Yamini sa...

nam! gleder meg til å lage disse til middag i dag :) Lurte på hvor mange snurrer du fikk av denne oppskriften? Takk for svaret på forhånd :)

Nuppine sa...

Jeg har lagt ut en lenke til denne oppskriften på bloggen min: nuppine.blogspot.com, så vet du det. Hilde