mandag 18. januar 2010

Kakedekorerings tips!

Tenkte å komme med noen "grunntips" for dekorering av kaker.
Lirer bare ut av meg løst og fast, så har du spørsmål, så skriv de gjerne i kommentarloggen:)

  • Bruk plastkjevle og plastunderlag, så slipper du mel og melis flekker
  • er marsipanen hard, varm den i microen 5-10 sekunder før du kjevler/farger
  • Har du konditorfarger kommer du langt. Mye utstyr kan improviseres. Bruk av de konsentrerte pastafargene og ikke de flytende som finnes.
  • Når du lager blomster og blad i marsipan, bøy litt på de og legg de til tørking i romtemperatur slik at de stivner i fasong. De ser med en gang mer levende ut.
  • Lag gjerne pynten noen dager før, da har du bedre tid på selve dagen, og pynten er lettere og handtere.
  • Planlegg kaken på forhand, da er det lettere og lykkes.
  • søk på "how to do" på youtube. Der ligger det filmer på nesten alt.
  • Når du har bakt en kake, bruk alltid bunnen øverst, da får du skarpe fine kanter.
  • Vask fingrene ofte, og bruk rent tørkepapir til å tørke med. Smuss vises lett i marsipanen, og i tillegg blir prosjektet alltid mindre klissete og holde på med.
  • For å lage små stablekaker, stikk sugerør nedi første kaken og legg et tilskjært pappfat (konditorfat de har på bakerier f,eks) under den øverste kaken, og sett oppå.
  • Bruk alltid et tynt lag krem (helst uten sukker) under marsipanen, da er det lettere og jevne ut bulker og få den slett og pen.
  • Improviser! Revner kaken i marsipanen, så finn noe passene pynt og legg oppå, evt forandre litt på plasseringen slik du hadde tenkt.
  • Kjøpt litt kakeutstyr hver gang du får lønning, så får du sakte og billigere bygget opp ditt eget lager.
Nå er det leggetid her i gården, denne uken skal det bakes en FK senja fotballkake
og en lime og brun dåpskake. Begge to blir utfordringer på hver sin måte.

Bare å krysse fingerene... denne gangen også!

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Takk for fine tips, og lykke til med kakene.

Så forresten på God Morgen Norge at du er er veldig trendy om dagen. Grått er in på veggene nå, og som jeg ser på bloggen din så har du malt veggen din grå ;)

Annike sa...

Hei! Flotte tips! Vil gjerne føye til at eg brukar rett og slett voksduk på bordet når eg bakar ut marsipan! Like genialt som bakematter av silikon osv og sidan eg lagar ein del store kaker blir disse for små. Når eg brukar voksduk kan eg bake ut heile kjøkkenbordet om eg vil! Ein annan fin ting for oss med litt dårleg rygg er å lage "skinner" som du kan sette bordbeina i for å heve bordet så får du en mykje betre stilling når du bakar! :)

Annike

Anonym sa...

Takk for mange kjempebra tips:) Glede meg til å se bilda av bakverkan til helga:)
Hadet så lenge:)