mandag 4. mai 2009

Napoelonskake! Oppskrift.....

I går lovde jeg dere oppskrifta på napoleonskake.
OG at det var lettvindt!
Har inntrykk av at de fleste synes den er vanskelig å
lage, men med all den gode halvfabrikata som finnes i dag,
så trenger den overhodet ikke bli mer vanskelig enn man gjør det til:)

Du trenger:
1 pk butterdeigplater.
1 pk fløte
1 pk piano vaniljekrem
romdråper
7-8 gelatinplater
melis
eggehvite.

Ta de frosne butterdeig platene og la de tine på benken.
Legg esken opp i to bunker, og legg platene oppå hverandre.
Kjevl ut begge bunkene.
Legg et A4 ark over og skjær ut, så platene blir like store.
Stikk masse hull i med gaffel slik at de ikke eser opp.
Stek i ovnen til de blir gyldne.
og la de avkjøles.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 8 minutter.
Klem ut vannet, og legg de i ca 1/2 dl kokende varmt vann.
rør til de løses opp, og avkjøl.
Pisk fløte til krem.
Bland i piano vaniljekrem, og pisk til klumpene er borte.
ha i gelatinen og smak til med romdråper.
Legg den underste delen oppå aluminiumsfolie, og brett opp kantene.
Ha i fyllet, og legg på den andre ferdigstekte butterdeigtoppen.
Pisk melis og eggehvite til glasur, smak til med romdråper og ha på toppen!:)

For å forhindre at man klemmer ut fyllet når man skal skjære i den,
bruker jeg å sette den i frysern, og la den halvfryses.
Ta den opp og skjær i stykker. La den tine i kjøleskapet.

5 kommentarer:

Irene sa...

så mange flotte kaker :-) spesielt topsy turvy - fantastisk fin!!!

Hanne sa...

Tusen takk for oppskrift og utførlig beskrivelse. Denne skal jeg gi til mannen min, for han har lenge snakket om at han har lyst til å prøve å lage napoleonskake. God napoleonskake er jo bare så GODT! På kafé varierer de veldig - noen smaker nesten ingenting...
Ha en fin dag :-)

Fagerborg sa...

Hei! Har vore innom bloggen din for første gong, og måtte blade med langt bak i tid, for eg vart so utruleg imponert over dei flotte kakene du lagar. Du er skikkeleg flink, og med to små i hus også, fattar eg ikkje at du har tid og overskot til det. Driftig dame. Lykke til med bryllaupsplanlegginga, spennande tider;-)
Anette

Anonym sa...

tusen takk for god oppskrift :) den ble kjempe god :)

Jan Fredrik sa...

Takk for tips..prøvde i dag..kjevlet ut to ganger to med butterdeig..brukte en springform og skar ut to leiver..helt max..når den hadde blitt stiv så skar jeg kakestykker fra midten og ut før jeg åpnet springformen..det gikk veldig bra