søndag 14. juni 2009

Mammaer's lurerier.....

Leste et innlegg i bloggen hjemme hos Elisabeth om deres uvanlige
(eller vanlige, alt etter som du ser det,hehe) måter og spise sjømat på.
Moro med matbordet for å si det slik,haha.


Kom til å tenke på meg selv. Jeg har hele livet prøvd å lært meg å spise pent.
Eller dvs mamma har hele livet prøvd å lært meg å spise pent.
I hele min barndom fristet hun med Kronprins Håkon og et giftemål med han
bare mine bordmanerer ble bra nok.
Som dere ser er det Mette-Marit som sitter å spiser ved hans side,
så det ser ut som det er moren hennes som har lyktes med opplæring av bordmanerer og ikke min. Ofte når vi spiser ser det værre ut med min tallerkenen enn det gjør ved 2-åringen sin.


Samme med grønnsaker.. Hadde en forestilling om at jeg ikke likte gulrøtter,
men min mamma som andre mammaer flest tyr til sleske metoder for å få såre vitaminer i en barnekropp fortalte meg at jeg skulle få lilla hår om jeg spiste gulrøttene mine.
Lilla hår???? Fantastisk!! Spiste gulrøtter som aldri før, men håret mitt er fortsatt blondt.
Hadde ikke spist nok fikk jeg høre da.
Mammaer er som regel kreative i matveien for å lære sin små almenne regler med hva som skal spises og hvordan. Jeg har selv en to åring som synes det kjedeligste i verden er å spise.
Det rare med det er at med en gang potetmosen er grønn eller rosa (farget med konditorfarge) er det plutselig 10 ganger med moro å spise maten sin!


Hvilke kreative måter er brukt på deg eller har du brukt på dine barn for å få det som du vil i matveien?

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Lilla hår... Jeg må le. En gang min kjære skulle hjelpe meg med hårfarging, ble resultatet lilla. Så ikke riktig klok ut akkurat.

Når det gjelder mat, så har mamma og pappa vært heldige med meg. Jeg elsker mat, all mat, og har alltid gjort det. Dermed slapp de å komme med fristelser og trusler. Denne jenta spiste nemlig maten sin!

Da er det verre med veslejenta mi. Hun liker maten, men gidder ikke å spise. Dermed må man true den i henne. Ganske effektivt å nevne lørdagsgodtet.... Hvis det er fare for at det blir inndratt, så eter hun. Hun er så sta at hun godt kan leve på en halv brødskive og en youghurt i løpet av en dag - bare for å drive ho mor til vanvidd....

Rita sa...

Tusen takk for besøket i bloggen min og for veldig hyggelig kommentar. Så hyggelig at du vil følge med bloggen min videre. Slikt gjør meg glad!!!!

Nå har jeg kost meg i bloggen din. Du er den råeste kakepynteren jeg noensinne har sett. Du er jo knallflink!!!!!!!!!!! Dette var virkelig moro å se på! Så fint at du legger ut oppskrifter og tips også. Jeg følger gjerne med på bloggen din fremover og håper det er OK om jeg legger deg til i blogglisten min?!

Hanne sa...

Jeg var i en femtiårsdag på lørdag. I søsterens tale gikk det fram at jubilanten hadde vokst opp med gaupe til middag hver søndag - han nektet nemlig å spise lam, kalv, ku etc. Så moren hans overbeviste ham om at det var gaupe på menyen. Da langet han innpå!
Ønsker deg ei fin, fin uke :-)
Pludrehanneklem

Linda-Christin sa...

David spis stortsett godt, men e egentli ikkje nåkka middagsmenneske. Grønnsaker e værtfaill en næi-ting :P Har vællt å ikkje stresse med det - e han sultn, så spis han liksåm... Men en is tell dessert og lignanes kain je god motivasjon tell å få ned matn sin :)
Kamilla e det ingen problem med i matveien, ho e heime tell aille måltidan og VÆLL SÅ DET!!! HAHAHA!

medina sa...

Er du sikker på at du ikke har litt lillaskjær i håret da?
Hilsen mamma