onsdag 27. mai 2009

VÅRruller!

Jeg var i Tromsø her om dagen og stakk innom Den internasjonale
matbutikken!
Jeg og mamma har laget vårruller før,
men har brukt en annen oppskrift.
Hadde ikke den for handa, så jeg ba dama som jobbet
der om å stikke ned i posen det jeg trengte.
Oppskriften kan varieres til dine favoritter eller hva du har i huset.

Dette trenger du:
Vårrullflak (40 i pakken)
1 pk glassnudler
1/2 flaske østersaus
1 pk kryddermix. (se bilde under)
(alt overnevnte får du kjøpt på internasjonale matbutikker)

1 Kinakål hakket i småbiter eller kjørt i foodprosessor.
5 raspede gulrøtter
saften av 3 lime
Ingefær
1 rød chilli
1 pk kjøttdeig
*
2 sammenpiskede egg.
Olje til steking
dip
Legg aller først glassnudlene i bløt i 2-3 timer i lunket vann.
Stek kjøttdeigen og ha over kryddermix'en. Avkjøl i en langpanne.
Hakk opp kinakål, rasp gulrøtter, og hakk chillien i småbiter (ta vekk frøene)
skvis ut saften av limene, og tilsett ingefær.

Når glassnudelene er ferdige, heller du ut vannet og klipper nudlene med
en saks nedi bollen. Blir rask små biter.
Bland alt i en langpanneform.
Ser ikke særlig delikat ut nei,hehe.

Ta av et flak og pensle med egg.

Legg en klase innhold i midten litt nede på arket.

Brett nederste delen over innholdet.

Brett inn sidene og pensle med egg oppå.

Rull sammen og start på neste.

Disse kan stekes i frityrgryte, eller i en jernpanne med olje.
Kan også stekes i stekovnen men det har jeg ikke prøvd.
Dip'en under her er kjøpt på den internasjonale matbutikken
men den sweet chilli saus som du får kjøpt på butikken er like fin:)

Kan fryses, må da varmes opp i stekovn på ca 180 grader i ca 10 minutter.

Og husk om du steker i jerngryte ikke ha på full varme, dere
ser et par svidde resultat under her!


Jeg synes hjemmelagede vårruller er 10 ganger bedre enn de kjøpte!
og alle som har smakt de har likt de!
Til og med flere som ikke har likt vårruller før.



5 kommentarer:

Memories sa...

Nammm...dem så nydelig ut!! Trur eg må komme meg te tromsø å kjøpe ingrediensa...

Elisabeth sa...

jøss, så flink du er!

Lillabethos sa...

Åhhh, disse såg bare fantastisk gode ut! Tror ikke jeg noen gang kommer til å begi meg ut på noe sånt. Har det liksom ikke i "fingrene" for å si det sånn.
Ha en flott pinse med din fantastiske familie;)

Ugla sa...

Tusen takk for beskrivelse av framgangsmåte, jeg har nemlig aldri laget vårruller selv. Men nå må jeg nesten prøve :-)
Ha en fortsatt fin pinse.

Livy sa...

ÅÅå nå ble jeg sulten! Det ser herlig ut!!

Håper du har hatt en fin pinsehelg!

Stor klem fra Livy